Puukuva-me.jpg

Markku J. Ruuskasen kotisivu

Tällä kotisivullani esittelen  sukututkimukseni tuloksia isäni ja äitini suvuista sekä muista tutkimistani suvuista. 


Isäni suku  Ruuskanen on lähtöisin  Etelä-Savosta Rantasalmelta ja sukuhaaroja on asunut myös paljon Pohjois-Savon alueella varsinkin Nilsiässä ja Maaningalla ja Laatokan Karjalassa Impilahdella . Ruuskan suku liittyy DNA-tutkimusten mukaan Ruuskanen sukuun varsinkin Pohjois-Savon Ruuskasten sukuhaaroihin.  Ruuskan sukua on eniten asunut pohjoisen Keski-Suomen alueella Viitasaarella ja Pihtiputaalla sekä Pohjois-Savossa Kiuruvedellä.  Ruuskan sukuhaaroja on myös asunut Karjalan Kannaksella eniten Hiitolan ja Kaukolan alueilla sekä monella muulla alueella mm.  Pohjanmaalla Nivalassa ja Pohjois-Savossa.


ÄItini suku Sihvoset on itäsuomalainen suku, jota eniten on asunut Pohjoisen Laatokan alueella Jaakkimassa, Lumivaarassa ja Sortavalan sekä Impilahden alueilla. Myös Rautjärvellä Sihvosen sukua on asunut paljon.  


Ruuskanen-Ruuska sukuseura on julkaissut kolmiosaisen sukukirjan. Ensimmäisessä osassa on tekstiosa suvun varhaisvaiheista, sukuhaaroista ja suvun asuinpaikoista sekä sukuun kuuluvista henkilöistä. Toisessa osassa on Ruuskanen-sukuhaarat ja kolmannessa osassa on Ruuskan sukuhaarat. 


Sihvosten sukuseura on julkaissut kaksiosaisen sukukirjan, joissa kummassakin osassa on alkuosassa tekstiosuus. Ensimmäisessä osassa on Sihvosen sukuhaarat Jaakkiman, Sortavalan, Kurkijoen ja Uukuniemen sukuhaaroista. Toisessa osassa on Rautjärven sukuhaaran sukutaulut sekä muiden eri puolella Suomea asuneiden pienempien sukuhaarojen sukutaulut.   


Kuvassa on ikivanha rauhoitettu riihipetäjä Siilinjärven Kuuslahden kylän Rannan tilalla. Tilan emäntänä oli Anna Asikainen os. Ruuskanen vuosina 1895-1932.  Kuva on otettu 1930-luvun lopulla.